Teambuilding

Teambuilding

Regelmatig geef ik workshops aan teams van bedrijven of opleidingen in het kader van teambuilding. Het hangt van de vraag af welke soort workshop ik geef. Om een indruk te geven beschrijf ik hieronder de mogelijkheden:

Theatersport

Een workshop theatersport leert samen te werken, veel plezier te maken en uit de comfortzone te komen. Het is ongelooflijk leuk om te zien dat de technieken steeds werken. Zowel managementleden als milieucontroleurs van de gemeente als basisschoolleerkrachten zie je loskomen en genieten. Na afloop krijg ik vaak te horen dat mensen zeggen in tijden niet zo veel lol gehad te hebben en de collega’s op een totaal andere manier hebben leren kennen.

Weerbaarheid

Via Rots- en Watertechnieken kan ik een team leren assertiever en weerbaarder te reageren. De oefeningen zijn eenvoudig maar zeer effectief. Als feedback heb ik gekregen dat deelnemers in een korte tijd veel hebben kunnen leren en zich zelfverzekerder voelen.

Rollenspel

Ik werk ook als trainingsacteur. Dat betekent dat ik met de leidinggevende lastige werksituaties afspreek waarin werknemers vaardigheden gaan trainer. Hoe blijf je beleefd en duidelijk tegen iemand met een grote mond? Hoe werk je met je non verbale uitstraling naar klanten? Hoe leer je samenwerken met iemand die in je allergie zit? Welke gesprekstechnieken pas je toe? Ik bouw de training in moeilijkheid op. En dit kan per persoon verschillend zijn. Mijn doel is om mensen succeservaringen te laten beleven. Leuke feedback die ik kreeg was dat ik goed aanvoelde wat ik per persoon moest doen om de die verder te helpen.

101 werkvormen

Hugo Bakker heeft de formule van 101 wekvormen ontwikkeld. Dit is een goede methode om  te werken aan teambuilding.  De methode kent de volgende thema’s: kennismaking, samenwerking, vertrouwen, leiderschap, reflecteren, energizers en commitment. Op een speelse en actieve manier word het team en de individuen een spiegel voorgehouden. In de reflectiemomenten beschouw je wat er gebeurt, wat je wilt handhaven en wat je wilt veranderen. Het toepassen van nieuw geleerde vaardigheden is een belangrijk doel van deze training. Daarmee is deze training niet alleen leuk en leerzaam maar heeft het als opzet een blijvend positief effect op de samenwerking te hebben.